Detta blir ett litet kalendarium på teknikevents som återkommer varje år som är värt ett besök eller en extra bevakning. Vi skriver givetvis om nyheterna men vill du besöka eventet live så kan du hitta mer information här. Annars är det bara att besöka vår nyhetssektion för de senaste tekniknyheterna!

Consumer Electronics Show (CES)

CES är en av världens största elektronikmässor, en av de välbesökta av både människor och företag som vill presentera nyheter. CES hålls årligen i Las Vegas, Nevada och börjar i januari. CES pågår i fyra dagar och under dessa dagar kan man förvänta sig mängder med överraskningar. CES är också känt för att ha visat upp flera stora världssuccéer genom åren. 1970 presenterades Videobandspelaren på CES, 1981 CD-spelaren, 1985 Nintendo NES, 1996 DVD, 2001 Xbox, 2004 Blu-Ray för att bara nämna ett fåtal.

Ska du besöka CES måste du bege dig till Las Vegas Convention Center i början av januari. För exakta datum och mer information, vänligen besök deras officiella webbplats http://www.cesweb.org/

Apple Special Event september

Det är alltid spännande när Apple presenterar nya produkter eftersom allt sker med så mycket hemlighetsmakeri, man vet aldrig riktigt vad som ska komma. Det är nog charmen med det också skulle vi tro. Apple avslöjar aldrig i förväg datum och plats för sina events, en inbjudan brukar skickas ut ett par veckor innan. September brukar vara de mest besökta eventen och det är oftast då en ny modell av iPhone presenteras, man har gjort så de senaste åren i alla fall. Apple Special Events hålls i staden där de är baserade, i San Francisco. Vart eventet äger rum brukar också stå i inbjudan.

Det är svårt att få en plats på eventet men det finns en chans om man är utvecklare eller journalist. För att du ska få en biljett så måste du ha någon kontakt med Apple. Ibland går det att se allt via en livestream. Läs mer på deras webbplats http://www.apple.com/se/

Google I/O

Google har också egna events där man presenterar nya funktioner, ny programvara och ibland helt ny hårdvara. Det är otroligt intressant att se vad som händer hos Google eftersom det är ett av världens största företag och man arbetar i praktiskt taget med allt. Tjänster och produkter som presenteras på Google I/O går inte automatiskt ut till försäljning direkt efter, Google är mycket öppnare med sin utveckling och berättar gärna för allmänheten om nya uppfinningar och innovationer. Det kan gå flera år för en produkt att komma ut på marknaden.

Google I/O har varit inbokad i maj varje år men nu verkar man ha flyttat lite på datumen och kör i juni istället. I slutet på juni anordnas Google I/O i San Fransisco, eventet håller på i ungefär två dagar. Det ska gå att köpa sig en biljett till Google I/O för omkring 7000 kr, annars går det att se allt live på Youtube.

Vill du läsa mer om Google I/O så rekommenderar vi att du besöker deras officiella webbplats https://www.google.com/events/io