Numera så är videospel i nätverk en sport som man kan satsa på. Du kan logga in på ett svenskt casino med sportsbetting online och välja att betta på ett kommande e-sport evenemang. E-sport är inte vanlig sport på så vis att det inte rör sig om atleter som springer, hoppar, simmar och så vidare. Istället så är det så att folk tävlar mot varandra på datorspel. Det här har du kanske testat själv i någon form av nätverkspel. Det är ju inte ovanligt att tävla mot andra i spel över nätet.

Spelen blir en del av vardagen

spelkontroll

Redan under 1980- och 1990-talet så var det många unga som drog igång med spel på datorer och tv-skärmar. Nintendos Donkey Kong fanns i många hem men det här var ju ett rätt så begränsat spel. Med spel som Super Mario och liknande Super Giana Sisters så blev spelupplevelsen något helt annat.

Konsoler som Amiga 500 gjorde det lätt att koppla spelen till en vanlig tv och så använda joysticks för att spela på dem. Med disketter så kunde man lätt byta spel och uppleva allt från nallar som hoppade på isflak till typiska arkadspel.

För mycket spel

Samtidigt som spelen blev allt vanligare så kom kritiken. Föräldrar såg med förfäran på hur PlayStation och andra populära konsoler slukade barnens tid. Istället för lek i parken så blev det häng vid tv-skärmen för att spela. Det var det många som oroade sig för.

Men kanske skulle föräldrar ha tagit det lite lugnt. Det har nämligen visat sig att en del spel kan vara mycket bra för barnens utveckling. Om vi ser på vad experter säger så tycks det vara så att äldre barn faktiskt kan dra nytta av att spela spel då och då.

Yngre barn däremot bör man hålla helt från skärmar för att undvika problem med störningar i den kognitiva utvecklingen. Dessutom så kan synen påverkas av för mycket bruk av skärmar och det är något som vi måste tänka på även då moderna spel erbjuder mycket fin grafik och skärmarna är säkrare än någonsin.

Tävla i spel

Att tävla i spel kan ju ses som en naturlig sak. Spel går ju ut på att tävla. När nätverksspelen gjorde sitt intåg så öppnades en helt ny värld. Med en dator och internetuppkoppling så blev det möjligt att möta andra i den fiktiva världen. Dessutom så går det att samlas i lag och gemensamt jobba mot ett mål. Det kan vara att bygga en värld, att slå ut ett annat lag eller att erövra ett land.

I nätverksspelens värld så är allt möjligt. Det går ju till och med att skapa spel som är till för lärandets skull. Det är något som företag har tagit fasta på. De anställer nu folk som var barn då spelens möjligheter exploderade. Därmed så ser de en stor mening med att använda den här formen för inlärning och utveckling.

Satsa på de som tävlar

Nu behöver du inte själv vara expert på en visst typ av spel för att njuta av det. Det går ju som sagt att satsa pengar på hur det kommer att gå för andra. Det är det här som är e-sport. När ett stort event går av stapeln så finns det med på spelportalerna online. Då kan du satsa på enskilda spelare och på lag. Om du har rätt så vinner du i enlighet med din satsning och oddsen som gavs.

Det är klart att det kan vara klokt att följa med i nätverksspelens värld för att satsa på rätt sätt. Ju mer du vet om spelet, de som är med och annat, ju större är chansen att du satsar på rätt sätt. Dessutom så är det viktigt att spela på ett ansvarsfullt sätt. Du ska bara spela med pengar som du har råd att förlora. Välj också en sajt som är laglig och som ger dig en trygg och säker spelupplevelse när du vill satsa på e-sport.